2013: 8 onervaren atleten roeien 17 km om geld op de halen voor Kevin!

Gepubliceerd op 31 augustus 2013 om 21:29

Sinds begin 2013 is bij Kevin (bijna 3 jaar) de ziekte Duchenne Spierdystrofie vastgesteld. Dit betekent dat zijn spieren langzaam zullen afbreken en hij vroegtijdig in een rolstoel terecht zal komen. Vervolgens neemt snel de arm kracht en functionaliteit af. In de daaropvolgende fase ontstaan ademhalingsproblemen en is zelfs beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker bij deze ziekte. Zonder hulp van een geneesmiddel zullen kinderen met deze ziekte dan ook niet oud worden en daarom is er veel geld nodig om het onderzoek naar dit geneesmiddel te versnellen. De stichting Duchenne Parent Project is een stichting van ouders met kinderen met Duchenne. Met deze stichting wordt geld ingezameld voor onderzoek om medicijnen te ontwikkelen voor deze ziekte om te kunnen behandelen of zelfs genezen.

Vrienden van Kevin wilden graag voor hem en uiteraard voor alle andere Duchenne kinderen zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze Stichting door middel van het maken van “meters voor Duchenne”. 

Om de strijd aan te gaan tegen Duchenne hebben ze zaterdag 31 augustus het 17 km lange parcours van de officiële Veerse Meer Sloepenrace geroeid in een 8-persoons wedstrijdsloep! Team Seahorse roeide mee met de mannen. In een supertijd van 2,5 uur volbrachten ze de zware 17 kilometers. De straffe wind maakte de tocht extra zwaar. Diverse donaties op de dag zelf zorgden voor een nieuwe tussenstand van € 8.000,- waarop het doel is bijgesteld naar boven. De actie stopte enkele maanden later met een schitterende eindstand van € 10.211,23!!

Zie ook de uitzending van Omroep Zeeland


De 8 roeiers: Rick van Weverwijk, Erwin de Boer, Mark Verspui, Alfred Boterblom, Ronald Zevenbergen, Sander Nieuwenhuis, Jarno Wijnans en Wilbert Beilsma

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.