Coastal Rowing & marathon rowing


Met de oprichting van vereniging Dutch Coastal Rowing (DCR) in april 2016 heeft men als doel gesteld dat deze vereniging de roeiers in Nederland de mogelijkheid wordt geboden om met een Yole de Mer type boot op zee, stromend water en open water te kunnen roeien.

Met de Yole de Mer roeit men vanuit diverse locaties in Nederland als daarbuiten. Behalve dat je in groeps- of clubverband kunt roeien, kan je ook competitief deelnemen aan roeiactiviteiten in binnen- en buitenland. Bovendien staat het onderwerp veiligheid voor de bemanning voorop. Men organiseert in de winter cursussen zeeroeien. Iedereen vanaf 18 jaar oud kan lid worden van de DCR, voor € 35,- per jaar. Voorwaarde is dat je lid bent van een andere (sloep)roeivereniging. Als lid kun je alle cursussen volgen - de basiscursus is verplicht - en via DCR heb je voor € 100,- per dag de beschikking over de 'Noorderhaaks', een Yole de Mer inclusief volledige uitrusting (zwemvesten, reddingsmiddelen, stuurjas), instrumenten (GPS, marifoon, kompas, kaarten) en botenwagen. Het is wel noodzakelijk dat van elk team er één iemand is die de botenwagen kan trekken.

Als vereniging heeft men geen eigen clubgebouw omdat de leden al lid zijn van een andere roeivereniging. De DCR stimuleert roeien op open zee, een discipline waar veel sloeproeiers nu ook mee kennis kunnen maken!

 

In oktober 2017 organiseerde de DCR een roeitocht samen met Pilot Gigs, Oceaan Roeiboten, rolbank roeiboten en roeisloepen. Het thema 'samen roeien!' werd een succes en kreeg in 2018 vervolg! De DCR roept sloeproeiers op om mee te doen met de roeimarathons en toertochten op zee welke men in 2019 organiseert!

 

Er zijn wel een aantal voorwaarden om met een sloep mee te kunnen doen;

  • De sloep moet trailberbaar zijn, en via een botenhelling te water kunnen
  • De sloep moet onzinkbaar zijn
  • De snelheid die men moet kunnen roeien is ten minste 9 km/u
  • Het team moet getraind zijn ivm de lange afstanden en noodzakelijke snelheid
  • Basiscursus zeeroeien is verplicht


Het doel van de DCR is; alle roeiers de gelegenheid bieden om veilig & goed voorbereid op groot open water te roeien en samen te genieten!

Je kunt uiteraard ook voor € 35,- per jaar lid worden van de DCR, en in een Yole de Mer het ruime sop kiezen!!