Kees Verweel

Mijn naam is Kees Verweel, geboren in 1963 in Zuidland, wonende in Kattendijke en sinds 1980 bekend met en actief in de sloeproeiwereld! Ik heb in diverse plaatsen gewoond in Nederland, en steeds een lokale club gevonden om te roeien. Ik heb inmiddels honderden wedstrijden geroeid, waaronder 16 x HT, Great River Race en verder bijna alle Nederlandse wedstrijden één of meerdere keren. 

Ik heb leren sloeproeien op m'n 17e op de Hogere Zeevaartschool Rotterdam. Roeien was onderdeel van ons vakkenpakket en we trainden in de Waalhaven. Op m'n 18e ging ik richting Terschelling (Willem Barentsz School), waar ik op mijn 19e m'n 1e HT kon noteren! In mijn latere 'roeicarrière' ben ik lid geweest van Roeisloep Stad Kampen (hier heb ik in '99 de 1e site www.sloeproeien.nl gemaakt), De Roeiende Hollander Alkmaar, Brielse Roeiclub en van 2006 tot 2014 Roeiteam Seahorse in Kortgene. Na een aantal jaren van minder actief roeien, ben ik sinds eind 2019 medeoprichter en actief roeier in de Seelandia bij Sloeproeien Zeeland. Deze club is begin 2023 helaas gestopt maar ik ben met een aantal ex leden een St Ayles Skiff club gestart.

Voor Roei! schreef ik van mei '20 tot juni '21 een wekelijkse column 

Ik ga in 2025 de Talisker Whisky Atlantic Challenge roeien, 5.200 km over de Atlantische oceaan! 

Ik heb ooit de 1e website voor de FSN gebouwd en heb deze site jaren beheerd, en ben ook 3 jaar bestuurslid geweest bij de FSN. In 2012 lanceerde ik sloeproeienNL (www.sloeproeien.info) en via mijn oude vrienden in Kampen kreeg ik begin 2016 het aanbod om het domein www.sloeproeien.nl over te nemen.