We schrijven eind jaren '90.... In Nederland bestond het internet een jaar of 10 en het Wereld Wijde Web werd steeds populairder voor particulieren, steeds meer mensen ontdekten het internet en het aantal websites groeide gestaag.....

Eigenaar en beheerder van deze website Kees Verweel woonde in die jaren in Zwolle en roeide bij Stad Kampen. Bij het bestuur van Stad Kampen ontstond het idee om een eigen website te lanceren. Kees (medebestuurslid) pakte dit op en bouwde en publiceerde in 1998 de website van de stichting. Er bestond nog geen WordPress, alles was handwerk. Pagina's bouwen in HTML, opgemaakt in WordPerfect, en daarna manueel de nieuwe en gewijzigde bestandjes via een FTP-server plaatsen... dat waren nog eens tijden!  

Stad Kampen was één van de eerste sloeproeiclubs met een eigen website! Kees nam het initiatief om naast de site van Stad Kampen ook een meer algemene site over sloeproeien te maken, en zo claimde Stichting Roeisloep Stad Kampen het domein www.sloeproeien.nl welke op 26 mei 1999 live ging. Ook deze site werd door Kees gebouwd, gepubliceerd en beheerd.

Deze allereerste sloeproei-site was al voorzien van een forum, de roeisloependatabase, de roeikalender, wedstrijdinformatie, uitslagen en uitleg over de C-Waarde. Scroll helemaal naar beneden en klik op de plaatjes van de websites uit die tijd! De meeste pagina's zijn nog functioneel, dus je kunt aardig doorklikken door de oude sites!

Naast deze site bouwde en beheerde Kees op verzoek van het bestuur van de Federatie Sloeproeien Nederland de eenvoudige FSN website welke half 2001 live ging. Kees vertrok enkele jaren later uit Zwolle en heeft de sloeproeisite nog tot 2007 onderhouden waarna Stad Kampen het beheer overnam. Het beheer verwaterde op enig moment, en Kees bood aan de sterk verouderde site over te nemen en weer nieuw leven in te blazen. Bij uitblijven van een besluit hierover heeft Kees - met financiele steun van de allereerste sponsor Koornstra - de site www.sloeproeien.info gebouwd, welke op 8 januari 2012 online ging, en hiermee kreeg zijn oude hobby weer een nieuw podium. Datzelfde jaar bouwde Kees - wederom op verzoek van de FSN - een nieuwe site voor de federatie, deze ging begin 2013 live en heeft Kees beheerd t/m 2017. De FSN heeft toen het beheer overgenomen en lanceerde begin 2023 een nieuwe site.  

Begin 2016 kreeg Kees het domein www.sloeproeien.nl in bruikleen van Stad Kampen waarmee de cirkel weer rond was. In 2018 kreeg de site een volledige remake, en ging in zijn huidige vorm op 18 november 2018 live. sloeproeienNL initieerde en lanceerde in juni 2020 veiligsloeproeien.nl (inmiddels omgedoopt naar veiligroeien.nl), en in mei 2021 samen met DCR oceaanroeien.info, en beheert beide sites. 

Op 11 februari 2023 schonk Stichting Roeisloep Stad Kampen het domein www.sloeproeien.nl aan sloeproeienNL, waarmee de cirkel weer echt 100% rond was!  

sloeproeienNL heeft jaarlijks circa 55.000 unieke bezoekers die ongeveer 140.000 pagina's bezoeken. 

Op 26 mei 2024 bestaat www.sloeproeien.nl 25 jaar!!


2019

2018


2016

2012


2007

2003


2002

2000