Gastblog: binnen trainen op de roeitrainer

Binnen trainen op de roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnessapparaat waar je op kunt roeien. Je ziet ze vaak terug in de sportschool, maar ook thuis roeit men regelmatig om fitter te worden. Wat zijn de voordelen van roeien en hoe kun je ermee beginnen? Je ontdekt het in deze blog!

Waarom roeien?

Kort gezegd wordt je met roeien sterker en fitter. Ook kun je er goed mee afvallen. Met roeien verbrandt je veel calorieën, wat vooral komt vanwege het feit dat je hele lichaam aan het werk gezet wordt. Ja echt, van je armen tot aan je benen en zelfs je romp. Iedere spiergroep moet meewerken om de roeibeweging te maken.

Hoe begin je met roeien?

Beginnen met roeien is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt een een goede roeitrainer en natuurlijk moet je de techniek goed beheersen. Wanneer je roeit met een verkeerde techniek train je minder efficiënt en loop je een vergroot risico op blessures. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Bekijk dus eerst een instructievideo op internet of laat een professional met je meekijken.

Verschillende soorten roeitrainers

Roeien kun je doen op een waterweerstand roeitrainer, een magnetische roeitrainer of een luchtweerstand roeitrainer. De meeste professionele roeiers trainen off-season op een lucht- of waterweerstand roeitrainer. De apparaten van Concept2 zijn bijvoorbeeld zeer populair. Over het algemeen voelt een waterweerstand het meest realistisch aan en is een luchtweerstand het effectiefst voor je trainingen. Een magnetische weerstand is daarentegen het stilst en daarom populair onder recreatieve thuissporters.