Watersportvereniging Heeg doopt eerste roeisloep

HEEG, 2 mei 2021

Met de doop van de eerste zelfgebouwde roeisloep 'Sûnder Seil' afgelopen zondag, bereikte WaterSportvereniging Heeg (WSH) een volgende mijlpaal in haar bestaan. “We slaan een nieuwe weg in. We hebben via de zeilsport altijd zoveel mogelijk mensen met watersport laten kennismaken, maar we gaan nu verbreden. Sloeproeien wordt één van onze nieuwe takken”, aldus Jack van den Berg die als erelid de doop mocht verrichten.

St Ayles Sloeproeien

De WSH heeft gekozen voor de lichtvoetige St Ayles Skiff. Een vijfpersoonsloep die aan de kust van Schotland is ontstaan als zelfbouwboot. Honderden kleine gemeenschappen bouwen daar hun eigen zeewaardige sloepen om in wedstrijden tegen elkaar te strijden. Het bouwen en trainen is daarbij net zo belangrijk als de wedstrijd. Juist het sociale, het gezamenlijke project, is wat telt. Net als in Heeg.

Aanmelden kan nu

De komende weken organiseert de WSH introductiecursussen en clinics om kennis te maken met deze vorm van sloeproeien. Omdat de sloep licht genoeg is om ook met twee roeiers (en een stuurman of -vrouw) te varen, kan er coronaproof worden geoefend.

Iedereen is welkom. Zowel individueel als teams; zowel uit Heeg als uit de rest van Friesland. Meer informatie op roeien.wsheeg.nl