Dutch Atlantic Four doen mee aan de world toughest row

  • Update 16 januari: De Dutch Atlantic Four komen na 34 dagen, 12 uur en 9 minuten roeien op het Caribische eiland Antique aan, en worden hiermee 1e van deze editie. Bovendien is dit een recordtijd!! 
  • Update 15 januari 19:00 uur; onze sloeproeihelden zijn bezig met de laatste zware kilometers. Ze liggen nog steeds royaal aan kop en gaan vanavond tussen 22:00 en 24:00 uur finishen. Dit is live te volgen op https://www.facebook.com/atlanticcampaigns Een oud sloeproeier die toevallig op Antigua zit probeert voor sloeproeienNL straks fotó's van de intocht te maken, dus stay tuned!! 
  • Update 11 januari: ‘Onze’ sloeproeiers van de Dutch Atlantic Four liggen nog steeds ruim 70 zeemijl voor op nummer 2! Inmiddels 2.500 zeemijl geroeid en nog ‘maar’ 350 zeemijlen te gaan voor deze bikkels!! 
  • Update 4 januari: De Dutch (Fantastic) Atlantic Four liggen royaal aan kop! Met nog 867 zeemijlen te gaan liggen ze maar liefst 70 zeemijl voor op de nummer 2! Wat een prestatie!! Volg ze ook live via https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/ of via de YB Races App :-)
  • Update 2 januari: Yes! Het '1000 Miles to go' punt is bereikt!
  • Update 30 december: De Dutch Atlantic Four zijn halverwege!! En liggen nog steeds aan kop, met 49 zeemijlen voorsprong op nummer 2!

 

4 sloeproeiers uit Haarlem Marcel, Bart, David en Erik doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge de langste roeiwedstrijd van de wereld: van de Canarische eilanden naar Antigua op midden America. Even de Atlantische Oceaan  oversteken 3000 Mijl dus bijna 5500 km te gaan! Dat is andere koek dan een marathon of de Elfstedentocht roeien! Het is non stop roeien dag in dag uit tot je d'r bent! Op 12 december wordt er gestart. Ze verwachten een mooie tijd neer te zetten in de perfect uitgeruste de Rose die ze van Ralf Tuyn gehuurd hebben. De heren moesten nog wel even rolbankroeien leren en de eerste halen hebben ze gemaakt bij Dutch Coastal Rowing (DCR) waar ze lid van zijn. DCR gaat de komende jaren overigens nog meer teams leveren die aan deze uitdagende wedstrijd gaan deelnemen. De navigatie cursussen van DCR waren hun eerste stap en dan moet je nog even blessure vrij leren roeien. Linda Smallegange en Martin Paasman van RV de Laak hebben ze geleerd hoe lange afstandroeiers (marathon roeiers) roeien. Veel met de benen en dat is wennen voor sloeproeiers die met name hun rug en armen gebruiken.Ze hebben zwaar aan hun al niet geringe conditie gewerkt. Sloeproeiers zijn echte wedstrijdbeesten. Of ze trainen voor een wedstrijd of ze doen er aan mee. En hun wedstrijden duren uren. Ze hebben een superconditie. Ze moeten de Rose van binnen en van buiten leren kennen want als de stuurautomaat of de watermaker er mee stopt is de race over. En het gevriesdroogde eten moet wel lekker zijn. De organisatie is heel streng je moet kunnen aantonen dat je goed kan (rolbank) roeien. Dat je alle veiligheidsmiddelen bij je hebt een AIS, 2 satelliet telefoons, een life raft, je moet altijd aangelijnd zijn, nieuwe accu's. En een hele grote voorraad aan eten en water aan boord hebben etc etc.

Ben benieuwd wanneer het eerste KNRB team zich gaat melden! Coastal gaat heel groot worden!

De race is te volgen https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/  via een hele mooie YB app (op de site te vinden) kan je ze ze volgen. Doe het maar...je zal er verslaafd aan raken! Ze zullen regelmatig life verslag doen van hun race en je kan vragen aan ze stellen

Je kan ze volgen op facebook https://www.facebook.com/dutchatlanticfour/

Ze roeien voor een goed doel: https://www.actievoorkika.nl/row4kika  DONEER!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.