Test Ventisit kussen

Sloeproeiers zitten tijdens het roeien op een diversiteit aan roeikussens, schapenvachtjes, handdoeken etc. Soms uren zitten op een vaste doft is niet prettig voor het zitvlak, dus bescherming tegen blaren is wel zo praktisch! Wij hebben een - bij het sloeproeien wat minder bekende - Ventisit kussen getest. Ventisit-kussens zijn gemaakt van een driedimensionaal gebreid polyestergaren. De hierdoor ontstane open structuur geeft een optimale ventilatie, dus ook bij overmatige transpiratie blijft het zitvlak droog. Althans, dat is wat Ventisit zelf claimt. 

Het testkussen - een Drysit 45x24 cm Comfort 3cm - rouleerde afgelopen maanden tussen diverse roei(st)ers in de St Ayles Skiff van Roeien in Zeeland, en afgelopen Veerse Meerrace was er een uitstekende gelegenheid om het kussen bij hoge temperaturen (26 graden) tijdens een wedstrijd te testen. De ervaringen en meningen waren unaniem; het kussen zit comfortabel, je zit stabiel op een enigszins verend kussen. Je kunt het kussen eenvoudig vastzetten door bijgeleverde riempjes of met een spanbandje. En de roeiervaring is top; door de stevigheid en hoogte (de kussens zijn leverbaar in 2cm of 3cm hoogte) van het kussen raken je bovenbenen nooit de doft, dus geen schuurplekken op je benen. En de claim van de ventilatie klopt helemaal! Ook tijdens de warme Veerse Meerrace geen last gehad van het transpireren, maar juist een verkoelend effect! En na de race spoel je het kussen eenvoudig af, daarna even uitschudden en in no time is het kussen weer droog en klaar voor de volgende training of wedstrijd. Wij zijn na een seizoen intensief testen door verschillende roei(st)ers enthousiast! 

Ventisit is een Nederlands bedrijf wat sinds 2003 deze kussens maakt. Men heeft 200 verschillende standaardmodellen voor vele toepassingen; bakfietsen, ligfietsen, tuinstoelen, horeca, terrassen, boten, kano’s, auto’s, scootmobielen, rolstoelen, bureaustoelen, vrachtwagens, roeiboten, douchestoelen, skelters, camping, rugzakken, motoren, et cetera. Naast deze standaardmodellen levert men ook kussens op maat. Vele oceaanroeiers wereldwijd roeien op kussens van Ventisit. Meer info over deze kussen is te vinden op www.ventisit.nl/de-toepassingen/recreatie en zijn te bestellen in de webshop. De prijzen van het geteste kussen variëren tussen de € 41,- en € 52,- afhankelijk van afmetingen en uitvoering, wat ons betreft een zeer schappelijke prijs, zeker met de wetenschap dat de kussens nagenoeg niet slijten. 

Ventisit Office
Anna Paulownastraat 14
1901 BV Castricum
Bezoek op afspraak

Contact
info@ventisit.nl
+31 (0) 251 671022
www.ventisit.nl