Fryslân Cup

·De Fryslan Cup

Eindelijk mag 'Slag om Makkum' het bekend maken en komt er een einde aan de geruchten. Hoewel het gerucht in de wandelgangen al rondging, bleef het lang stil rond deze nieuwe sub-competitie, er is op de achtergrond echter zeker niet stilgezeten.In het minst diepe geheim is gewerkt aan het opzetten van de Fryslân Cup. Deze competitie zal zijn voor alle sloepen afkomstig uit Fryslân en zal gestreden worden in de races geroeid in Fryslân. Er wordt gebruik gemaakt van de al bestaande races welke een FSN nominatie hebben. Het betreft dus geen nieuwe races.

Aanstaande zaterdag zal de eerste race, als onderdeel van het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien, plaatsvinden in Harlingen. Welke sloep/team mag zich op 28 oktober 2023 de beste van Fryslân noemen en er met de Fryslân cup vandoor gaan? Houd de races in de gaten en geef je op tijd op voor de races van de Fryslân Cup.
We wensen alle Friese deelnemers heel veel plezier en succes toe en hopen op een mooie Friese competitie.


Namens alle samenwerkende organisaties,
Vriendelijke groet.

De Fryslân Cup

Einlings kin 'Slag om Makkum' it bekend meitsje en komme de praatsjes ta in ein. Hoewol it ferhaal al grif rûn gie, bleau it in lange tiid stil omtrint dizze nije under kompetysje, mar d'r is op' e eftergrûn wier net stil sitten.
Yn hielendal gjin geheim is d`r wurke oan it opsetten fan de Fryslân Cup. Dizze kompetysje sil foar alle Fryske sloepen wêze en sil befochten wurde yn 'e wedstriiden dy`t plak fiene yn Fryslân. D`r wurde al besteande races brukt. It giet dus net om nije races.

Dizze sneon sil al de earste wedstriid, as underdiel fan it Harlinger Kampioenskip sloep roeien, plakfine yn Harns.
Hokker sloep/team mei himsels op 28 oktober 2023 as de bêste fan Fryslân neamme en fuort rinne mei de Fryslân Cup? Hâld de races fan' e Fryslân Cup goed yn e gaten en jou dyn sloep op tiid op.
Wy Wisnkje alle Fryske dielnimmers in protte wille en sukses ta en hoopje op in moaie kompetysje.


Groetnis ut namme fan alle gearwurkjende organisaasjes.