Sloepvolgen gaat verder als Sportvolgen

Zwolle, 28 februari 2023 - Sloepvolgen, de tracking service voor roeifans, heeft vandaag aangekondigd dat het verder gaat als Sportvolgen en dat het een nieuw trackingplatform presenteert. Dit platform is ontworpen om roeifans een uitgebreide en gepersonaliseerde kijkervaring te bieden.


"We zijn verheugd dat we vandaag kunnen aankondigen dat Sloepvolgen verder gaat als Sportvolgen en dat we dat doen met een nieuwe website", aldus oprichter Dick van Teeffelen. "Met ons nieuwe platform verbeteren we de beleving van de roeifans en kunnen we meer doelgroepen voorzien van real-time updates van hun favoriete roeidiscipline, waarmee de sportbeleving nog completer wordt."
Met de nieuwe naam en het nieuwe platform, bouwt Sportvolgen voort op de erfenis van Sloepvolgen. Het nieuwe platform biedt een verbeterde kijkervaring door tracking en streaming beelden te combineren. In één oogopslag zijn de beelden met real-time updates en statistieken zichtbaar. Ook kunnen er verschillende wedstrijden tegelijkertijd worden gestreamd op het platform. “Door het onderscheid naar boot-type en de mogelijkheid van het weergeven van heats, is het mogelijk om per bootklasse de bewegingen te laten zien. Hierdoor kan je heel gericht een favoriete tak van de roeisport volgen”, aldus Alvin Mangel, die het platform samen met Dick heeft vormgegeven.
Het nieuwe platform van Sportvolgen is zo ontworpen om de gebruikers nu en in de toekomst een uitgebreide en gepersonaliseerde ervaring te kunnen bieden. Ook voor wedstrijdorganisaties en jury’s is dat een uitkomst. “Vaartuigen zijn beter te volgen ten opzichte van elkaar en de route. En dat komt de veiligheid en transparantie van beslissingen, bijvoorbeeld bij protesten, weer ten goede” aldus Dick. Sportvolgen is daarmee klaar voor het nieuwe roeiseizoen.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Sportvolgen of op de socials van Sportvolgen of contact opnemen met Team Sportvolgen via team@sportvolgen.nl