Home » Kalender » Slaag op Moojer Maos

zaterdag 29 juni 2019

Op slag komen in de 2e Slaag op Moojer Maos


Dat gaan we doen op zaterdag 29 juni 2019

Na het prachtige sloeproeiweekend van vorig jaar in Maastricht, gaan we nu voor de 2e keer aan de slag. Wedstrijden, elkaar (weer) ontmoeten en een hoop gezelligheid.

De deelnemende sloepen roeien, in een aparte dames- en herenrace, een prachtige parcours dat voert over de stromende Maas, langs de mooie Limburgse natuur op en rond de grindgaten, een stukje België, onder het Gouvernementsgebouw van de Provincie Limburg door en rondom en onder de oude Romeinse Servaasbrug. Daar vindt, tijdens de wedstrijd, ook de unieke stuurman challence plaats. Deze challenge,“‘Rob van Voorden wisseltrofee’, is een proeve van bekwaamheid van de beste stuurman of-vrouw bij eenieder aan boord (en niet aan wal!). De jury zit aan boord van de “Lady met de golden slippers”, de Kromhout Whaler sloep van MWC. Tevens heeft de jury zicht op de manoeuvres vanaf de Servaasbrug. De beste stuurmens wordt beloond met de Rob van Voorden wisseltrofee.

Drakenboten

Was de 1e editie de Slaag op Mooier Maos al zeer geslaagd, dit jaar wordt het nog spectaculairder: er gaan drakenboten meevaren in een aparte race.

Samenvatting

  • Datum: zaterdag 29 juni 2019
  • Afstand: race 18-20 km
  • Deelnemers: 40 boten Inclusief deelname pilot gigs, drakenboten en vrije klasse
  • Faciliteiten: kranen, helling, douches, toiletten, EHBO, eventueel logies op locatie,
  • Inschrijfkosten: € 80,- per sloep en € 150,- per Drakenboot, inclusief Limburgse vlaai met koffie/thee, Limburgs likeurtje bij aankomst en Limburgse snacks/hapjes bij prijsuitreiking.
  • Opening inschrijving: 17-2-2019
  • Sluiting inschrijving: 21-6-2019


Aarzel niet, schrijf je in. We ontvangen jullie met Limburgse, bourgondische hoffelijkheid en vriendelijkheid!

Meer info: de site wordt komende maanden verder bijgewerkt, maar je kunt altijd contact opnemen via sloeproeien@maastrichtsche.nl