vrijdag 10 mei 2013

HT race 2013 afgelast en gered! 

en toch weer afgelast...


De HT-race 2013 dreigde eerst niet door te gaan, lees op deze pagina over de actie die toen spontaan ontstond op Social Media! Mede door deze actie werd de HT binnen 10 dagen gered :-)

Echter, vanwege het slechte weer heeft de organisatie moeten beluiten de HT 2013 op vrijdag 10 mei af te gelasten....


De beroemde sloepenrace Harlingen - Terscheling dreigde dit jaar niet door te gaan. De HT organisatie werd overvallen door wegvallende sponsors, waardoor er plotseling een tekort van € 15.000,- in de begroting ontstond! Met deze koninginnerace werd in 1975 de bakermat gelegd voor de machtige sloeproeisport.

sloeproeienNL startte spontaan een wervingsactie, om hiermee de HT organisatie te ondersteunen. 133 personen en bedrijven doneerden maar liefst € 5.069,- en de HT organisatie kreeg vele mails en telefoontjes van bedrijven die wilden sponsoren. Na precies één week was de HT gered!

 

1 februari

Vanochtend prachtig nieuws van de HT organisatie ontvangen: men heeft het (toegezegde) geld van de donateurs niet meer nodig! Ook na het bekend maken van het doorgaan van de HT 2013 bleven bedrijven zich melden voor sponsoring, en ook het eerdere idee om het inschrijfgeld met € 20,- te verhogen blijkt niet nodig!! De begroting is sluitend, de donateurs hoeven het geld niet over te maken :-)

 

31 januari

Vandaag een mailtje ontvangen met een scan van de voorpagina van weekblad 'Van Wad tot Stad'! Morgen horen van de HT organisatie of ze gebruik gaan maken van de toegezegde donaties!

 

24 januari

Om 16:45 kwam het verlossende telefoontje van de HT organisatie..... Yes!! de HT is gered!! Mede dankzij jullie geTwitter, ge'Like', inzet en donaties ging het gonzen in Nederland, en heeft de HT organisatie binnen een week voldoende nieuwe sponsors gevonden. Zo stelt bijvoorbeeld de Gemeente Terschelling € 2.500,- beschikbaar, en is er een nieuwe hoofdsponsor gevonden: Abis Shipping!

 

Luister naar het interview met de voorzitter van de HT organisatie bij Omrop Fryslân, klik hier >>

 

Update 23 januari

We startten dag 7 met € 4.600,- en een tekort van bijna € 7.400,- we zijn er dus nog lang niet! De stand om 23:00 uur € 4.834,- met oa een donatie van het Beroeps Vervoer College. Er moet echt veel meer geld binnenkomen om de HT 2013 veilig te stellen! Zo'n 10% van de HT deelnemers heeft inmiddels geld gegeven, als de andere 90% vanavond en morgen ook doneren dan kunnen we snel mededelen dat de HT doorgaat en het HT-lied ook dit jaar te horen is!! Doe een beroep op je sloeproei-vriendinnen en -vrienden, en vraag ze vanavond en morgen te doneren, doe het nu!!

 

Update 22 januari

We startten de 6e actiedag met een stand van € 4.119,- Met nog een weekje te gaan gaan we een spannende week tegemoet! De stand om 20:30 uur is € 4.459,- Van de HT organisatie kwam het goede nieuws dat er vandaag weer 2 nieuwe sponsoren bij zijn gekomen, dus het actuele tekort is nu nog € 7.541,- We zijn dus precies halverwege! Op Skylge.eu staat een banner naar deze pagina, en de poster hangt zelfs in zwembad Zuiderpark te Den Haag! Velen zijn in actie om geld te werven, en met nog ruim 6 dagen te gaan liggen we prima op koers om de HT 2013 te redden!

 

Update 21 januari

De tussenstand om 20:00 uur is bijna € 4.000,- gedoneerd door 99 personen en bedrijven!! Dus sinds vanochtend bijna € 1.000,- aan donaties ontvangen..... Onder andere een zeer royale bijdrage van STC Roeiteams en STC leraren, waarvoor dank!!

De HT organisatie heeft vandaag een nieuwe sponsor erbij gekregen, waarmee het tekort in één keer is teruggebracht tot € 9.500,- Nog steeds een fors bedrag, maar we hebben nog een week voor de boeg, dus het moet goed komen!! We gaan nu niet achterover zitten, want zekerheid over het doorgaan van de HT 2013 is er pas als het geld er is!! We hebben nog 8 dagen om samen met de HT organisatie het gat te dichten, dus we staan voor een uitdaging. Dus ga door, kom met ideeën, ga met de collectebus langs de huizen, hang (vooral in Harlingen en op Terschelling) de poster op en mobiliseer alle sloeproeiliefhebbers in je omgeving, om zo samen onze HT race te redden! Help mee, red de HT! En doneer!

Er komen vragen over wat er met je geld gebeurt als de HT onverhoopt niet door zou gaan. De donatie is een toezegging, pas als de HT doorgaat, en de HT organisatie een beroep wil doen op onze bijdrage, volgt er een email met betrekking tot de betaling....

 

Update 20 januari:

Vanavond contact gehad met HT organisatie. Men heeft vele lijntjes uitstaan, maar tot nu heeft zich slechts één nieuwe sponsor gemeld. Het worden dus spannende dagen komende week! Het te realiseren bedrag is nu € 14.250,- dus er is nog een lange weg te gaan... De deadline zal een dag of 3-4 opgeschoven worden, dus we hebben wat meer tijd om ons doel te halen! Wij gaan volle kracht verder met de actie! Er melden zich donateurs die al geld hebben gegeven, maar nu extra willen doneren, TOP!!!! Alleen lukt dit niet via het donatieformulier omdat je emailadres al bekend is.... Even een mailtje naar contact@sloeproeien.info met je naam en extra te doneren bedrag en wij zetten het er bij op de lijst!

 

Update 19 januari:

Vanochtend gesproken met de HT organisatie. Men is druk bezig met het werven van nieuwe sponsors, maar dat valt niet mee in de huidige economische tijden. Men waardeert onze actie enorm, en we hebben de toezegging dat alle donateurs in de HT krant vermeld zullen worden! Dus voor een € 10,- (meer mag ook!) kom je in een collectors edition te staan, want als de HT 2013 doorgaat, is dat hoogstwaarschijnlijk mede dankzij jullie bijdrage!! Dus we gaan door met de actie. De deadline is volgend weekend, dan valt het besluit of de HT doorgaat. Wij krijgen vanaf morgen dagelijks door hoeveel nieuwe sponsors er bij zijn, en weten dan direct hoeveel tekort er nog is... Dus mobiliseer iedere sloeproei- en HT-liefhebber die je kent, en doneer!!

 

Update 18 januari:

Oproep aan bedrijven: plaatsing van uw logo op deze pagina (1500 bezoekers per dag), en de Facebook actiepagina, in ruil voor een mooie donatie..... Wie trapt af? Inclusief naamsvermelding, en een Tweet naar onze 422 volgers! Mail uw logo naar redactie@sloeproeien.info en vermeld in de mail het te doneren bedrag.

 

Update 17 januari:

16 Januari om 15:45 uur kwam Omrop Fryslân met het verontrustende bericht dat de HT sloepenrace 2013 welicht niet doorgaat. Dit mag nauurlijk niet gebeuren!! Na een telefoontje met de HT organisatie werd duidelijk dat er een plotsklaps en onverwacht begrotingstekort is vanwege het afhaken van sponsors. De hoofdsponsor heeft zich helemaal teruggetrokken, een andere grote sponsor halveerde het budget....

Men komt nu € 15.000,- te kort, en is druk in onderhandeling met potentiele nieuwe sponsors. Als het lukt sponsors te vinden dan is de HT gered! Maar er is grote tijdnood... Binnen 10 dagen moet er zekerheid komen over de begroting, anders is de HT organisatie genoodzaakt de HT te annuleren dit jaar......... :-(

SloeproeienNL, de portal voor sloeproeiend Nederland, nam het initiatief om geld in te gaan zamelen. Waarmee we de HT organisatie kunnen helpen om editie 2013 doorgang te laten vinden. Via Twitter en Facebook verspreiden we de boodschap 'Help mee.... en red de HT!'

Stel dat iedere deelnemer € 15,- doneert, dan is het gat van € 15.000,- al dicht!

Terwijl de HT organisatie verder zoekt naar nieuwe sponsors, gaan wij er voor zorgen dat we over een goede week een mooi bedrag kunnen overhandigen!!

Hou deze pagina in de gaten, en denk mee hoe we samen de HT kunnen redden, mail je ideeën naar contact@sloeproeien.info ovv 'Red de HT!'

Welk bedrag wil jij doneren? Een paar biertjes minder drinken tijdens het HT weekend, en dit bedrag nu doneren om de HT door te laten gaan, dat hebben wij er toch voor over? Of ben je fan, en wil je dit jaar de aanmoedigingstocht over de Waddenzee niet missen? Elke donatie is welkom :-)

Print de poster, en verspreid deze zo veel mogelijk!!!