De Rijp (reddingsboot)


Met HT volgnummer 2 en FSN nummer 002 samen met sloep 'Houtman' deelnemer aan de allereerste HT (1975) en mede grondlegger van de sloeproeisport!

Ieder jaar roeit team ‘De Rijp’ tussen grofweg april en oktober meerdere wedstrijden. Op basis van het regelement van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) zijn dit er in ieder geval drie, exclusief de bekende HT-race die gaat van Harlingen naar Terschelling en ieder jaar plaatsvindt in het Hemelvaartweekend. Deze race staat ook bekend als de Koninginnetocht en is dé race waar het hele seizoen om draait. ‘De Rijp’ is samen met de andere houten sloep van het MIWB, ‘Houtman’, de grondlegger van het sloeproeien zoals we het vandaag de dag kennen. De 2 roeiden in 1975 de eerste versie van de HT-race, destijds met team MIWB in ‘Houtman’ en team OKA18 in ‘De Rijp’. Ter voorbereiding op de wedstrijden, en om in topconditie te blijven, traint het team WBS-Wärtsilä het gehele seizoen twee tot drie keer per week op de Waddenzee rond de haven van Terschelling.

Roeiteam ‘De Rijp’ van het Maritiem Instituut Willem Barentsz heeft in Wärtsilä Netherlands B.V. een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Met ingang van het seizoen 2018 prijkt de naam van het Finse technologieconcern op de houten reddingssloep. In een reactie laat Wärtsilä weten:

“Het hoofdsponsorschap door Wärtsilä Netherlands B.V. van het roeiteam ‘De Rijp’ van het Maritiem Instituut Willem Barentsz sluit goed aan bij het sponsorbeleid wat Wärtsilä heeft. De winst voor Wärtsilä zit in het feit dat Wärtsilänautische studenten in Nederland op een sportieve manier wilt steunen en daarvoor tevens visueel onder de aandacht komt. Wärtsilä hecht veel waarde aan technische scholing en vitaliteit van mensen. Dit sponsorschap is een sportieve link naar mogelijk toekomstige gebruikers van haar producten en diensten, kortom haar potentiële collega’s en klanten. Daarnaast draagt het enthousiasme en de teamspirit bij aan de waarden die Wärtsilä belangrijk vindt.”HT register