Home » Over ons » Kees

Kees Verweel

Mijn naam is Kees, geboren in 1963 in Zuidland, wonende in Kattendijke en sinds 1980 bekend en actief in de sloeproeiwereld! Ik heb in diverse plaatsen gewoond in Nederland, en steeds een lokale club gevonden om te roeien. Ik heb enkele honderden wedstrijden geroeid, waaronder 16 x HT, Great River Race en verder bijna alle Nederlandse wedstrijden één of meerdere keren. 

Ik heb leren sloeproeien op m'n 17e op de Hogere Zeevaartschool Rotterdam. Roeien was onderdeel van ons vakkenpakket en we trainden in de Waalhaven. Op m'n 18e ging ik richting Terschelling (Willem Barentsz School), waar ik op mijn 19e m'n 1e HT kon noteren! In mijn latere 'roeicarriere' ben ik lid geweest van Roeisloep Stad Kampen (hier heb ik in '96 de 1e site www.sloeproeien.nl gemaakt), De Roeiende Hollander Alkmaar, Roeiclub Brielle en van 2006 tot 2014 Team Seahorse in Kortgene. Ik ben inmiddels gestopt als actief roeier, maar train zo nu en dan nog mee bij Seahorse, en een hele enkele keer roei ik mee met een wedstrijd. 

Ik heb ooit de 1e site voor de FSN gebouwd en heb deze site jaren beheerd, en ben ook 3 jaar bestuurslid geweest bij de FSN. In 2012 lanceerde ik sloeproeienNL (www.sloeproeien.info) en via mijn oude vrienden in Kampen kreeg ik begin 2016 het aanbod om het domein www.sloeproeien.nl in bruikleen over te nemen.