sloeproeienNL nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het sloeproeinieuws en abonneer je op onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze dan circa 4 x per jaar

Nieuws

09-07-2018 13:34

Wedstrijdbeoordeling FSN

Beste sloeproei(st)ers,

Vorig jaar heeft de wedstrijdcommissie van de FSN een poging gedaan om alle FSN wedstrijden door een aantal van haar deelnemers te laten beoordelen. Het is gebleken dat er te weinig gebruik is gemaakt van deze mogelijkheid. Om toch een goed beeld te krijgen van de kwaliteit en populariteit van de diverse roei-evenementen, heeft de wedstrijdcommissie in samenwerking met de FSN webmaster een online enquêteformulier gemaakt welke door jullie ingevuld kan worden. Invullen hoeft dus niet per team. Je kunt als individuele roeier jouw visie op het evenement geven.

In dit formulier vraagt de FSN je naar je persoonlijke mening over de wedstrijd die je bezocht hebt. Zijn er op 1 datum meerdere evenementen dan volgt een keuzemenu waarbij je het door jou bezochte evenement kunt aanklikken. Na het aanklikken van de gekozen wedstrijd word je verder door de enquête geleid. Het formulier zal vanaf de dag van de race tot 14 dagen daarna beschikbaar blijven. De informatie uit de enquête wordt door de wedstrijdcommissie gebruikt om tot een gemiddeld oordeel te komen over de georganiseerde race. Met dit oordeel hoopt zij de betreffende organisatie te kunnen helpen bij het eventueel perfectioneren van haar evenement en ontdekt de commissie wat voor de roeiers het belangrijkste onderdeel van een race of evenement is. Hopelijk leveren de antwoorden leuke tips en/of waardevolle feedback op. De informatie die uit de enquêtes komt is van belang voor zowel de wedstrijdcommissie als voor de organiserende verenigingen. Het is immers aan hen om het evenement zo goed mogelijk naar de wens van de roeiers en de FSN te organiseren. Mochten de vragen daarom niet voldoende uitgebreid zijn en zou je graag nog aanvullende informatie willen geven dan kan dat per e-mail: wedstrijdcommissie@federatiesloeproeien.nl en/of federatiesloeproeien@gmail.com

De FSN roept op om zoveel mogelijk wedstrijden te beoordelen zodat er samen kan worden gewerkt aan een sloeproeiseizoen met races en evenementen van de best mogelijke kwaliteit.

 

Voor de beoordeling Kameleonrace, Respec op de Lek en Berentocht, klik hier >>Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Door een vinkje te plaatsen in het juiste vakje wordt de mate waarin jouw antwoorden wel of niet anoniem gebruikt mogen worden vastgelegd. De FSN hoopt op een grote deelname aan de online enquête(s) en wensen jullie een sportieve en fijne tweede helft van het sloeproeiseizoen!

—————

10-05-2018 13:05

Correctie FSN sleepwaarden 2018!

Op 25 april jl. is er vanuit de FSN een mail gestuurd naar alle verenigingen over de sleepproeven 2018. Hierin is aangegeven dat er grondig is gekeken naar sleepproeven. Hier is nu een resultaat uit voort gekomen. Hier tref je de brief van de SKC met het resultaat van het onderzoek naar de sleepwaarden aan. De brief spreekt voor zich. 
 
Hier vindt je het sloepenregister zoals vanaf 9 mei van kracht zal zijn en waarmee bij de HT berekend zal worden. De herberekening van de uitslagen zal z.s.m. plaatsvinden. De FSN hoopt hier volgende week mee aan de slag te kunnen. 
 
Eventuele correspondentie n.a.v. dit bericht graag naar bestuur@federatiesloeproeien.nlLees meer: https://www.federatiesloeproeien.nl/news/correctie-sleepproeven-2018

—————

09-04-2018 06:40

Sloeproeiers gezocht voor spektakel 'Het Fluitschip'!

In verband met Culturele hoofdstad LF 2018 zal in Hylpen het spektakel “Het Fluitschip” plaats vinden.

Aan  het einde van de voorstellingen zal de sloep van het fluitschip  “Het Paradijs” het “stoffelijk overschot” van de grootschipper “Fonger Ockesz” die in de Jammerbocht is verongelukt, aan land brengen. We zoeken sloeproeiers voor dit gedeelte! Omdat er 11 voorstellingen zijn bij voorkeur een stuk of 15, zodat ze elkaar kunnen aflossen. 

We krijgen de beschikking over de replica van de Willem Bartentszsloep en zoeken nu matrozen/sloeproeiers daarvoor, die van uit de haven naar de dijk bij de Reddingloods willen roeien en daarna een baar aan land en over de dijk willen brengen.

Beschikbaarheid:

  • Donderdag 24 mei 19:00 uur
  • Vrijdag 25 mei 19:00 uur
  • Zaterdag 26 mei 14:00 en 19:00 uur
  • Zondag 27 mei 14:00 en 19:00 uur
  • Vrijdag 1 juni 19:00 uur
  • Zaterdag 2 juni 14:00 en 19:00 uur.
  • Zondag 3 juni 14:00 en 19:00 uur, of gedeelten daarvan.
 

Per keer hebben we 5 personen nodig, maar er moeten reserve zijn, want niet iedereen zal altijd kunnen. 

 

Kwaliteiten: Kunnen zwemmen, bereid om enige keren te oefenen en wat inlevingsvermogen.

Kleding:  Wat een beetje lijkt op wat Zeemanskoor Auke Wybesz draagt. Donkere broek, gekleurde  effen of gestreepte kiel, halsdoek, blootsvoets of donkere schoenen of klompen, muts of vilthoed.

Beloning: Eeuwige roem, dankbaar publiek, een oorlam na elke geslaagde landing op de kust. En plezierige momenten natuurlijk.

 

Bijzonderheden: Bij voldoende roeiers kan er mogelijk een tweede sloep worden ingezet. 

 

We beginnen eind april met oefeningen. Reacties (graag binnen een week) aan Marten Tienstra, 06-53810585 of info@t-on.nl

—————

—————